Turen til Skælskør 2011

Kære allesammen, Tusind tak for lån af Jeres dejlige unger i weekenden.

Claus i Skælskør havde brugt de sidste uger på at bede om godt vejr, og sikke et vejr, han havde fået!!

Vi har haft høj sol begge dage, og rigtig nydt at være udendørs i sejlermiljøet. Vi boede som sagt i 2 hytter på Boeslunde Camping - drengene havde mande-hørm i hytte nr 5 og sloges om at putte med Chivas, der var turens 4-benede mascot (deraf hundehårene på enkelte lagener :-)).

TUSIND TAK TIL: Lene for at deltage hele weekenden og få al logistikken til at gå op Morten og Lotte for lån af Jeres biler, så vi kunne komme omkring dernede Martin, Claus, Søren og Lotte (igen) for hjælp med kørsel ALLE for superlækker forplejning til hele turen. Uden Jer kunne vi ganske enkelt ikke gennemføre denne tur!!!

Optimistiske hilsner Henrik og Charlotte PS! Datoen på billederne er en fejl!

Sorø sø og Herslev i samme Weekend

Så var tiden inde til igen at tage til Sorø sø og kæmpe om de hvide krus.

Cathrine, Viktor og Jonathan stillede op og var klar til at gøre sig gældende i sejladserne. Jonathan var med for første gang og viste rigtig gode takster i alle tre sejladser.

Han fik to 3. pladser og en 5. plads, hvilket gav ham en flot placering som nummer 5. Viktor havde også en rigtig god dag og sluttede sammelagt på en 4. plads. Han var godt klar over nogle små fejl, som kunne havde givet ham en bedre placering.

Cathrine havde 2 modstandere i B-Rækken, så man kan næsten kalde det matchrace. Alle tre fulgte hinanden som Høge og selvom hun sammelagt fik en 3.plads, var det kun et spørgsmål om meter, der afgjorde deres dyst. Godt sejlet af alle tre sejlere!

Søndag var det Herslev som lagde bøjer til og der var tilmeldt 10 joller i B-Rækken og 10 i C-rækken. Vejret var flot og vinden var ikke til at tage fejl af. Ude på banen blev der målt 7 til 11 ms.

Alle kom frem til start og B-sejlerne lagde først ud. Cathrine var godt med og ved topmærket var der generalt samling på feltet. Med 4 hårde sejladser endte Cathrine på en 7. plads, flot sejlet og meget lærerigt i det ret hårde vejr.

Viktor hacde store forhåbninger til dagens sejladser og lagde rigtig flot ud i første sejlads. ved topmærket lå han nr. 1 og havde kun to andre joller i hælene. Desværre gik det ikke så godt ved næste vending, da han fik en anden sejlers bom i hovedet og fik sig en "Kæberasler" af karat. Viktor måtte desværre udgå af stævnet men nåede dog at vise sit talent.

Heldigt for de andre sejlere....!

Tur til Bognæs i gummibåde

Da vinden var lidt for hård til de nye sejlere, tog vi en tur til Bognæs i gummibåde. De erfarne sejlere fik selvfølgelig ikke lov til at slippe og viste vej i deres joller. Som altid var det en hyggelig tur og der blev serveret boller og varm cacao, da vi kom tilbage. Tak for en god tur! Charlotte og Henrik

De erfarne sejlere tog hul på den nye sæson 2011!

De erfarne sejlere tog hul på den nye sæson 2011!

Med 6 til 8 ms havde de erfarne sejlere perfekt sejlvejr og de var meget ivrige for at komme på vandet.

Vinden var derimod for hård til de nye sejlere, så alle kom med ud i gummibåd, for at se hvordan man sejler optimist. Der blev lagt en trekantsbane med en gate i midten. 5 starter blev gennemført og alle havde en rigtig god dag på vandet.

De nye sejlere var i rigtig godt humør og fik en på opleveren.

Føste tur på vandet 3.maj 2011

Der var dyb koncentration skrevet i ansigterne på sejlerne da de første gang skulle på vandet d. 3. maj.
Vejret var perfekt, selvom solen snød os lidt.

Alle var klar og fire joller blev rigget til. De erfarne sejlere hjalp og de nye sejlere lyttede mens de erfarne tegnede og fortalte. En efter en kom de nye på vandet, efter grundig instruktion af Charlotte.

Vinden var til at starte med 2-3ms og det var helt perfekt. Desværre tog den til og der var en del af de nye sejlere som ikke kom ud alene.

Så tog de erfarne over og alle de nye sejlere fik en tur sammen med en erfaren.

Tak til alle sejlere for en god start på sæsonen, I var seje alle sammen og på grund af Jeres målrettede holdning, blev det en aften, der forløb fejlfrit.

Tak til forældrene, som hjalp godt til. Lad os håbe på en sæson med masser af hyggelige sejlaftner.

Mvh Charlotte og Henrik

Danske Bank Cup 2011

Så blev det igen tid til det traditionsrige Danske Bank Stævne, denne gang for B- og C-optimister, Tera- og Zoom8-joller i Holbæk.

Der var tilmeldt knap 40 sejlere til stævnet, og dagene forinden var der tæt kontakt til vejrguder og Farvandsvæsnet for at sikre perfekte vindforhold til sejladserne.

Da dagen for stænvnet oprandt, var det med 4-7 m/s og let overskyet vejr. Perfekt til at sejle kapsejlads!! Alle tilmeldte mødte frem, så det var en stor flok, der meldte sig til skippermødet kl 9. Efter en kort briefing om de to baner, som baneleder Henrik og dommer Bjørn havde lagt, stod alle mand m/k til søs.

Det gode skib Frem lagde fra kaj med nysgerrige forældre og søskende, men måtte desværre gå ind igen efter ganske kort tid på banen grundet motorproblemer. Tak til skipper Jørgen Mose fordi du stillede op :-))

Ingen vind - Så tager vi til Bognæs!

Juniorafdelingen mødte op til INGEN VIND. Vi besluttede derfor at tage til Bognæs og bade!

Det var alle helt vilde med og vi fik en rigtig hyggelig tur hvor alle blev godt og grundig våde.

Flot Afslutning på sæsonen

Det blev til en flot afslutning på sæsonen. Alle de nye sejlere var på vandet og havde en fantastisk aften i en fælles dyst mellem stængerne.

Alle sejlere utroligt flot og I kan være stolte af Jeres præstation. Tak for en god sæson - Vi ses til august! Charlotte og Henrik

Gruppeopgave på land og strand.

Alle var klar til at sejle! Men igen vind gjorde det svært. Så derfor hed det gruppeopgave på land og strand. Resultatet blev fire flotte plancher, der skulle illusterer sejlads.

Nykøbing Sjælland stævne 29. maj 2011

Årets første stævne bød på spændende sejlads i god vind.

Vi havde Thor med i Zoom8, Viktor i Optimist C-rækken og Cathrine med i Optimist B-Rækken. Thor var lidt alene, da han var den eneste Zoom som deltog i stævnet.

Viktor lagde godt ud og det så længe ud til at han ville sikre sig en flot andenplads i stævnet. Han var med fremme i alle sejladser, men måtte se sig slået i den sidste sejlads, der i sidste ende gav ham en sammenlagt 3. plads. Super flot gået og der er klart flere flotte placeringer i vente fra hans side.

Cathrine var med i et meget hårdt felt af B-sejlere og det var svært at danne sig et endeligt billede af vinderen, efter de første sejladser. Cathrine blandede sig godt i feltet og lå hele tiden med fremme. Med meget erfarne B-sejlere omkring sig, viste Cathrine god kampånd og gav dem kamp til stregen i mange sejladser.

Vinder blev hun ikke på point, men viste rigtig gode takter hele dagen og der er mange muligheder for hende fremover.

Dagens mand var så afgjort Thor. Hans første stævne i Zoom blev lidt af en prøvelse og han havde til tider svært ved at følge med de andre. Zoom jollen er svær at sejle og kræver meget erfaring. Thor viste alle at "Man kan hvis man vil" og der er ingen tvivl om at Thor vandt heller ikke på point, men han vandt på "Mandsmod".

Stor ros til Thor, som med tiden kan blive en rigtig god sejler. Charlotte og Henrik

Kæntringsøvelse 1. maj 2011

Der var mødt 15 sejlere op til kæntringsøvelse og alle klarede det rigtigt flot.

Alle klarede både kæntringen af jollen, svømmeturen og hilste på Charlotte under jollen.

Da der var så mange nye sejlere, nåede vi desværre ikke og prøve at synke jollen som vi ellers plejer. Tak til alle for en hyggelig eftermiddag i vandet.

Mvh Charlotte og Henrik